Studentskylt 2024

Rapps Foto i Linköping & Motala

studentskylt rapps foto

Här hittar du stilrena studentskyltar i storlekarna 50x70cm & 70x100cm -Både enkel och dubbelsidiga studentskyltar. Hos oss på Rapps Foto väljer du mellan många olika studentskyltar och designer. Vi har garanterade leveranser i tid till studenten.
Ute i sista sekund? Ingen fara, expressleverans finns! 

Med fördel beställer du din skylt på plats i någon av våra butiker. Detta för att det finns en hel del att fundera på och välja bland. Hur vill du att bilden ska beskäras? Vad ska det stå på din studentskylt? Vill du göra en helt egen unik design? Kom förbi så hjälper vi dig på plats. 

Du kan även skicka in via formuläret längst ner på den här sidan. Fungerar enbart om du har en digital fil.

Tips! Läs gärna våra råd om upplösning och val av bild innan du skickar in din beställning! Du hittar dem längre ner på sidan.

Vid frågor, kontakta oss gärna, så löser vi det mesta! Rapps Foto har gjort studentskyltar till lyckliga studenter de senaste 55 åren, så vi bidrar gärna med vår erfarenhet om du undrar något. Du når oss på 013-123654 eller butik@rappsfoto.se. Lite längre ner hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om hur det fungerar med beställning av studentplakat.  

Din färdiga skylt hämtar du på plats i någon av våra butiker, på eller efter det datumet som du får när du beställer din skylt.

Studentskylt - DIY

Standardskylten är en enkel men klassisk studentskylt som dekoreras och textas för hand. Perfekt för dig som vill pyssla fram en helt unik studentskylt. Görs i storleken 50x70cm och bilden som monteras på manuellt är ca 30x40cm. 
Pris från 199kr (inkl bild, skylt & pinne)

Vill du ha hjälp har vi tre tillval:

  • Textning. Vi textar din skylt för hand +50kr
  • Inplastning av fotot +50 kr
  • Regnskydd i plast +20kr

Studentskylt - Designskylt

Våra designskyltar finns i 29 st unika designer. Layoutas och textas digitalt. Studentskyltarna printas på 260g halvmatt fotopapper och monteras på en ca 7mm tjock kartongskiva. Det här gör att den står sig stadigt om det blåser. Riktig träpinne ingår, och regnskydd finns som tillval (från +20kr).

Skyltarna finns i två olika storlekar:

 • 50x70cm, pris 399kr (Kampanjpris t.o.m 31/5 -24, ord. 499kr)
 • 70x100cm 599kr (Kampanjpris t.o.m 31/5 -24, ord. 699kr)
  För dig som vill synas lite extra.

Tillbehör & Presenter

Vi har tillbehören till ditt studentfirande.

 • Fotomugg med skylten blir allt mer poppis!
 • Banderoller till festen
 • Nallar
 • Ballonger
 • Grattiskort
 • …och mycket mer
 •  
Banderoll 1, ca 30x110cm 169kr
Banderoll 2, ca 30x110cm 169kr
Banderoll 3, ca 30x110cm 169kr
Banderoll 4, ca 30x110cm 169kr

Vanliga frågor & svar om studentskyltarna

Jag är sent ute! Hinner ni?

Vi hinner! Vi har vår egen produktion av skyltarna på plats i butik, så vi är väldigt flexibla med leveranstider. För din egen skull, så beställ så snart som möjligt. 
Beställer du precis dagarna innan studenten så brukar de inte vara några problem för oss att hinna med, då de allra flesta skyltar redan är färdiga. Kontakta oss vid fler frågor!😊

Är era skyltar vattentåliga?

Vi har valt att satsa på stadighet och kvalitet på fototrycket till skylten. Därför blir inte skylten i sig vattentålig. Vi rekommenderar att du väljer till ett måttanpassat regnskydd/transportskydd till din skylt, för att vara på den säkra sidan. Är det en solig studentdag så vill du inte ha en inplastad skylt, då det lätt skapar irriterande blänk i bilden. Vi erbjuder alltså en flexibel lösning som inte tummar det minsta på skyltens kvalitet! 

Jag har bara foton i album, funkar det?

Absolut! Kom förbi och beställ din skylt på plats i butik, så löser vi det. Vi rekommenderar inte att du fotograferar av den med mobilen, det blir bättre om vi skannar in den. Skanning kostar inget extra, om originalet är mindre än en a4. 

Vilken storlek är vanligast?

De allra flesta väljer storleken 50x70cm, men vi ser även en stor ökning av 70×100 skyltarna. Superkul, perfekt om du vill synas lite extra. 

Vad är det för leveranstider?

Det beror på när du lämnar in din skylt! Ju närmare studenten du lämnar in, desto kortare leveranstid brukar det bli. Vi hinner alltid leverera, och anpassar leveranstiden efter när du behöver ha den. Såklart i tid till studentdagen. 

Skyltarna tillverkas av oss, på plats i butik, vilken innebär stor flexibilitet kring leveranstider och önskemål.

Jag har gjort en egen design, kan ni göra en skylt av den?

Javisst kan vi det! Se till så att ditt original är i 50x70cm (eller 70x100cm) och upplösningen 300dpi. Vi vill helst ha den som en jpg eller pdf. Maila din beställning och fil till butik@rappsfoto.se så hör vi av oss. 

alla studentskyltar 2024 rapps foto

Beställ Studentskylt

Här kan du beställa din studentskylt. På kartan ser du alla våra skyltar. Du anger numret och storleken på den skylt du vill ha.

Några tips på vägen vid val av bild för en lyckad och minnesvärd skylt:

 • Du kan använda ett papperskort, ett negativ eller en digitalfil.
 • Väljer du en digital bild, se till så att den har tillräcklig upplösning, ca 600kb minst.
 • Använd inte en skärmdump! Försök istället få tag i originalbilden då skärmdumpar blir suddiga. 
 • Bilder tagna från Facebook/Instagram mm eller skickade via sms, är lågupplösta och blir dåliga.
 • Ju mer du zoomar in i bilden, dvs beskär, desto sämre kvalitet blir det.
 • Ansiktsbilder/halvkropp brukar bli bäst.
 • Har du ett papperskort är det bättre att du kommer in med det till oss och beställer på plats i butik. Originalet får du tillbaka!
 • Även om du gillar nakenbilden, är det inte säkert att studenten gör det…

Efter att du har skickat in din beställning via formuläret behöver du få en bekräftelse från oss att din beställning är OK. Detta gör vi så snart vi hinner, och oftast inom närmsta dygnet (med reservation för våra öppettider). 

Har du frågor, kontakta oss direkt på telefon 013-12 36 54 eller mail butik@rappsfoto.se
Vardagar 11-18 lördag 11-14

Observera att du genom att fylla i detta formulär godkänner Rapps Foto allmänna villkor, du hittar dem här

Du kanske även är intresserad av det här: