Skanning av diabilder och negativ

Digitalisera din bildskatt med dia bilder eller negativ. Vi skannar själva i butik. Du kan också få printade kopior och förstoringar.

Vi hanterar de flesta storlekar på negativ, i vissa fall även glasplåtar.

En analog favorit från förr

I slutet av 1960-talet när diafilmen började bli populär var det många som övergick till den nya tekniken. De stora fördelarna som lockade med diafilm var klarare färger och en möjlighet till bildvisning på stor projektorduk. Idag vet vi att det är många som sitter på en stor bildskatt av diabilder. Dessa är idag svåra att visa upp och titta på, då den gamla diaprojektorn inte fungerar som den ska och de nya är svåra att få tag i.

Vi skannar diabilder och negativ film

Att skanna dia och negativ film kräver speciell utrustning och är ganska tidskrävande. Vi kan hjälpa dig med det. Vi digitaliserar alla typer av analog film i vår butik i Linköping. Vi skickar dem inte till någon annan, då vi inte vill att dina värdefulla minnen ska försvinna längs vägen. Just visning av diabilder är något som vi vet gärna samlar familj och vänner.

004

Så hur börjar du?

  • Samla ihop dina diabilder i magasin eller lådor om du inte har magasin
  • Numrera upp dem i den ordningen du vill ha, du kan få en mapp per låda om du vill
  • Välj om du vill få dem på usb-minne eller en DVDNär dina diabilder och negativ är inskannade kan du enkelt dela med dig till syskon, släktingar eller vänner. Filformatet blir jpeg vilket är det vanligaste filformatet för bilder idag. Du kan även enkelt retuschera bilderna i t.e.x Photoshop eller något annat bildbehandlingsprogram. Eller varför inte skapa en fotobok eller ett vanligt hederligt fotoalbum?

error: Content is protected !!