Digitalisering av dina

diabilder

Skanning av diabilder & negativ

Digitalisera din bildskatt med dia bilder eller negativ. Vi skannar själva i butik. Du kan också få printade kopior och förstoringar.

Att skanna dia och negativ film kräver speciell utrustning och är ganska tidskrävande. Vi kan hjälpa dig med det. Vi digitaliserar alla typer av analog film i vår butik i Linköping. Visning av gamla diabilder är något som vi vet gärna samlar familj och vänner.

Digitalisering av diabilder i ramar 24x36mm

Välj om du vill ha dina bilder på en DVD eller ett usb-minne.
Kostnad för usb tillkommer (dagspris)

Så hur börjar du?

När dina diabilder och negativ är inskannade kan du enkelt dela med dig till syskon, släktingar eller vänner.

  • Samla ihop dina diabilder i magasin eller lådor om du inte har magasin.
  • Numrera upp dem i den ordningen du vill ha, du kan få en mapp per låda om du vill.
  • Välj om du vill få dem på usb-minne eller en DVD

Filformatet blir jpeg vilket är det vanligaste filformatet för bilder idag. Du kan även enkelt retuschera bilderna i t.e.x Photoshop eller något annat bildbehandlingsprogram. Eller varför inte skapa en fotobok eller ett vanligt hederligt fotoalbum?

En analog favorit från förr

I slutet av 1960-talet när diafilmen började bli populär var det många som övergick till den nya tekniken. De stora fördelarna som lockade med diafilm var klarare färger och en möjlighet till bildvisning på stor projektorduk. Idag vet vi att det är många som sitter på en stor bildskatt av diabilder. Dessa är idag svåra att visa upp och titta på, då den gamla diaprojektorn inte fungerar som den ska och de nya är svåra att få tag i.

error: Content is protected !!