fbpx

Om Rapps Foto

Rapps Foto startades den 1 maj 1966 av Evert och Marina Rapp på Nygatan 34 i Linköping. Evert skötte kameraförsäljningen och Marina inriktade sig på ateljéfotograferingen. Ateljén på den tiden var liten och trång, men trots det har många barn och brudpar fotograferat sig där genom åren. 

1982 när Evert och Marina gick skilda vägar överlät Evert butiken till Leif Roxvret, som tidigare hade praktiserat hos honom. Marina drev ateljén och ramförsäljningen vidare i egen regi fram till 1995, då den övergick till att tillhöra Rapps Foto. 

I början av 90-talet utvidgades butiken till mer än dubbla ytan när företaget Bra Ljud och Bild  valde att flytta sin verksamhet. År 2000 övertogs även en fotobutik i Motala som fortfarande drivs av Rapps Foto.

Under 2000-talet drev företaget även två fotobutiker i Norrköping. En i Dominogallerian och en i Hageby Centrum. 2008 såldes butikerna och butiken i Domino drivs fortfarande som fotobutik. 

1 Maj 2016, när Rapps Foto fyllde 50 år, gick stafettpinnen vidare till Per-Åke som sedan 1996 jobbat på Rapps Foto. Idag drivs båda butikerna i Linköping och Motala med inriktning på allt som har med bilder/foto att göra. Linköpingsbutiken har fortfarande kvar sin studio och ateljéfotografering, och många barn, studenter, brudpar och företag kommer för att bli fotograferade.

Utvecklingen inom fotograferingen har gått framåt, så även Rapps Foto med en egen framkallnings app och beställning via hemsidan. 

error: Content is protected !!